Gyllene sonen – Pierce Brown

Gyllene sonen av Pierce Brown

13061443_O_1

Rymdkrig för rättvisan

 

Beskrivning från Bokus:

”Darrow är Röd, en ung gruvarbetare i en underjordisk koloni på Mars. Hans uppgift är att borra efter helium-3 som är avgörande för att göra planetens yta beboelig för människor. Darrow och de Röda vet att de är mänsklighetens sista hopp. Tills han upptäcker att de lever i en lögn.

Mars yta är både beboelig och bebodd. Där lever människorna i en strikt hierarki, styrd av de Gyllene som lever i lyx och överflöd. Med hjälp av en grupp rebeller lyckas Darrow byta identitet och utseende för att bli en Gyllene. Han infiltrerar Akademin där de kommande ledarna utbildas, hans mål är att förstöra systemet inifrån.

Nu fortsätter kampen. Med nya fiender och allierade.”

 

Recension:

Alltid trevligt när bok nummer 2 är lika bra som första boken. Möjligtvis att jag gillade bok nr 1 en smula mer för att den utspelade sig till stor del på samma planet, medan denna bok utspelar sig mer i rymden. Ändock strålande bok som jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig. Den är spännande exakt hela tiden och det svår att förutsäga handlingen. Dessutom tycker jag att man alltid blir mer och mer involverad i karaktärerna ju länge in i en bokserie man kommer. Faktum är att jag känner nästan att jag är lite för involverad i hur det ska gå för Darrow och hans kompanjoner. Ser verkligen fram emot att läsa sista boken när den kommer ut.

 

Betyg:

5 av 5

 

Finns att köpa: Bokus, Adlibris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s