Rött uppror – Pierce Brown

Rött uppror av Pierce Brown

9789113067896_xlarge

Hunger games fast i rymden

 

Beskrivning från Bokus:

”Darrow är Röd, en ung gruvarbetare i en underjordisk koloni på Mars. Hans uppgift är att borra efter helium-3 som är avgörande för att göra planetens yta beboelig för människor. Darrow och de Röda vet att de är mänsklighetens sista hopp. Tills han upptäcker att de lever i en lögn.

Mars yta är både beboelig och bebodd. Där lever människorna i en strikt hierarki, de Gyllene styr och frodas i lyx och överflöd. När Darrow förstår att de Röda är förslavade startas ett Rött uppror. Tillsammans med en grupp rebeller lyckas Darrow både byta identitet och utseende och bli en Gyllene – med målet att infiltrera Akademin där de kommande ledarna utbildas, för att försöka förstöra systemet inifrån…”

 

Recension:

Strålande bok! Den bästa jag har läst på länge faktiskt. Jag har den senaste tiden snöat in mig på böcker som liknar Hunger games och den här boken är faktiskt lika bra som Hunger games och är dessutom väldigt lik den, men kanske lite brutalare. Boken är skriver på ett humoristiskt sätt, jag fnissade högt för mig själv flera gånger när jag läste den. Den har en bra grundhistoria, bra karaktärer och framförallt är den spännande i stort sätt hela tiden. Tack och lov att det är en trilogi så jag har två till böcker att se fram emot.

 

Betyg:

5 av 5

 

Finns att köpa: Bokus, Adlibris.

En reaktion på ”Rött uppror – Pierce Brown

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s