Endgame: Kallelsen – James Frey

Endgame: Kallelsen av James Frey

9789163879111

De måste vinna spelet för att rädda sina nära och kära

 

Beskrivning från Bokus:

”Tolv ungdomar från tolv uråldriga släkten är kallade till slutstriden. Den släkt som vinner blir ensam kvar på jorden. Alla andra människor dör.

De flesta civilisationer har någon berättelse som handlar om att gudar eller varelser som besitter större krafter och kunskaper än människorna kommit ner till jorden från himlen. Nu är varelserna tillbaka för att kräva in det som människorna lovade dem.
Under tusentals år har familjer övat varje generation i hur de ska överleva och döda om de blir kallade som spelare i slutstriden. De som är mellan 13 år och 19 år och 364 dagar är ständigt beredda. Men ingen har blivit kallad. Förrän nu. Tolv meteoriter slår ner på jorden och tolv familjer skickar iväg ett barn till Xi’an i Kina där spelet börjar.”

 

Recension:

Mycket spännande och intressant bok! Om du gillar böcker i stil med Hungerspelen kommer du troligtvis gilla den här boken också. Det är intressant att få följa alla deltagarna i spelet och inte bara en huvudperson, vilket dock leder till att det är svårt att välja vem man ska heja på. Boken balanserar fint mellan att vara spännande och ha lite brutalare inslag, utan att bli allt för brutal. Jag ser mycket fram emot att läsa nästa bok i serien. Att boken även är utformad som en tävling/gåta för läsaren tycker jag mest är irriterande och onödigt.

 

Betyg:

5 av 5

 

Finns att köpa: Bokus, Adlibris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s