Sigrid – Johanne Hildebrandt

Sigrid  av Johanne Hildebrandt

sigrid-hildebrandt_johanne-31798309-2001142629-frntl

En perfekt blandning av verklighet och fantasy

 

Beskrivning från Bokus:

”Sigrids far vill gifta bort henne med Erik, Svitjods kung, för att säkra den fred som slutits mellan götar och svear. Först när Freja, den främsta av Valhallas gudinnor, lovar henne ett barn som ska rädda Norden från kristendomen går hon med på giftermålet. Snart inser hon att Freja kräver mer av henne än hon kan ge.

Svend har fostrats av jomsvikingarna, Nordens mest mytomspunna kämpar. Efter en stor seger söker han upp den man som han fruktar och hatar mest, Harald Blåtand, och kräver att bli erkänd som hans son. Om Svend lyckas kan han nå sitt mål, att störta sin far från högsätet och bli Danmarks kung.

När Sigrid och Svend möts inleds en episk kärlekshistoria, fylld av ödesdigra val och brutna löften som kommer att förändra hela Norden.”

 

Recension:

Jag har läst dom tidigare böckerna i serien Sagan om Valhalla, som kom ut för ca 10 år sedan, och eftersom jag gillade de tidigare böckerna väldigt mycket hade jag höga förväntningar på denna bok. Till min besvikelse tyckte jag till en början att boken var rörig och innehöll alldeles för många namn att hålla reda på. Men som tur var fortsatte jag ändå att läsa och efter ca 1/4 av boken var jag fast och mitt slutgiltiga utlåtande är att jag verkligen gillade boken. Jag gillar att det är inblandat fantasy och jag gillar även att få lära mig mer om asatron.

 

Betyg:

4 av 5

 

Finns att köpa: Bokus, Adlibris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s