Economista – Isabella Löwengrip & Pingis Hadenius

Economista av Isabella Löwengrip & Pingis Hadenius

555245_540917242620296_958045687_n

Kunskap om vardagsekonomi som alla behöver

 

Beskrivning från Bokus:

”Visste du att vi tjejer har sämre koll på privatekonomi än jämnåriga killar? Samtidigt har vi gått om killarna i utbildningsnivå, och inom en snar framtid även i arbetslivet. Vi behöver bli minst lika bra på att sköta vår egen ekonomi. För vem gör det annars?

Att ta hand om dina pengar är detsamma som att respektera dig själv. Vi kallar det Economista: att styra din ekonomi och därmed ditt liv istället för att ekonomin styr dig. Precis som en fashionista bygger sin garderob, bygger en Economista sin ekonomi och sitt liv. När du sparar ihop en buffert så har du fuck off-pengar om chefen är en idiot och du helt enkelt vill rymma från vintermörkret till en solig plats.

Boken ger dig enkla och konkreta verktyg för att finansiera dina studier, göra bostadskarriär, välja rätt chef, maximera dina inkomster, investera och shoppa långsiktigt. Du får energi över till viktigare och roligare saker än att ligga sömnlös av ekonomisk stress. Och det bästa av allt: Alla kan bli en Economista!”

 

Recension:

Bra bok om vardagsekonomi. Boken är skriven på ett lättförstålit sätt, dock kanske lite för basic-kunskaper ibland, men det är inte konstigt att jag känner så eftersom jag troligtvis är lite äldre än målgruppen för denna bok och jag har dessutom alltid varit intresserad av ekonomi. Jag tyckte ändå att boken var värd att läsa för att få en påminnelse och även lite nya kunskaper och tankesätt. Boken är bra upplagd med både personliga råd från författarna, men även fakta och vad som till exempel står i lagen. Även bra bredd på boken, den tar upp allt från hur du ska tänka när du shoppar kläder till hur du köper aktier. Extra plus för att jag gillar layouten.

 

Betyg:

4 av 5

 

Finns att köpa: Bokus, Adlibris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s