Cinder – Marissa Meyer

Cinder av Marissa Meyer

cinder

Ett framtida Kina i kaos och krig

 

Recension från Bokus:

”Människor och androider trängs på de stökiga gatorna i Nya Beijing. En dödlig pest plågar befolkningen. Från rymden övervakas de av ett hänsynslöst månfolk, som väntar på att sätta sina planer i verket. Ingen vet att Jordens öde hänger på en enda flicka…
Cinder, begåvad mekaniker till yrket, är en cyborg. Hon är en andra klassens medborgare med ett mystiskt förflutet, vars styvmamma klandrar henne för hennes styvsysters sjukdom.
Men när den snygge prins Kai kommer in i hennes liv upptäcker hon plötsligt att hon hamnat mitt i en intergalaktisk kamp och dragits in i en förbjuden attraktion.
Cinder slits mellan plikt och frihet, lojalitet och förräderi, och tvingas nu att gräva fram hemligheter om sitt förflutna om hennes värld ska ha någon framtid.”

 

Recension:

Helt okej bok. Intressant med en bok som utspelar sig i framtiden med robotar och liknande, men som en baserad på en gammal saga, Askungen. Askungen är en historia som alltid fungerar, speciellt i modernare tider när kungligheterna börjar hitta sina respektive bland oss ”vanliga människor”. Jag har lite svårt att komma in i boken till en början och tyckte att det var lite svårt att greppa den nya världen med androider och cyborger, men efter några kapitel började jag gilla den. Dock tycker jag nog inte att den var tillräckligt bra för att vilja läsa resterande böcker i serier, men men, man ska aldrig säga aldrig.

 

Betyg:

3 av 5

 

Finns att köpa: Bokus, Adlibris.

En reaktion på ”Cinder – Marissa Meyer

  1. Hej! Jag är en svensk författare som vill skicka dig recensionsexemplar av en ny bok — men jag fann inte din epostadress. Hur kontaktar man dig angående rec.ex.? Med vänlig hälsning A.R.Yngve

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s