Röd drottning – Victoria Aveyard

Röd drottning av Victoria Aveyard

aveyard_rod_drottning_omslag_inb

En blandning av Hunger games och The Selection

 

Beskrivning från Bokus:

”I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön – utan efter blod. De silverblodiga – de silvriga – är supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, regerar över de vanliga röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.
Mare hör till den röda delen av befolkningen och ser inga tecken på att den världsordning hon växt upp med någonsin kommer att rubbas. Men när hon genom en ödets nyck börjar arbeta som tjänare vid det kungliga Solpalatset förändrats allt. Till sin egen och hovfolkets stora förvåning upptäcker Mare att hon själv besitter en unik och dödlig förmåga, trots sitt röda blod.
Kung Tiberias inser snart att Mare utgör ett hot mot den maktbalans hans rike vilar på. Men medan han smider en plan för att oskadliggöra Mare ser hon en möjlighet att krossa silverregimen inifrån och öppna dörren till en ny värld. Samtidigt har hennes hjärta börjat dra henne åt helt fel håll”

 

Recension:

Mycket bra bok. I början tyckte jag att den var lite väl lik Hunger games, men den känslan gick över ganska snabbt. Dock påminner den självklart om Hunger games, vilket var en av anledningarna till att jag valde att läsa den. Boken känns spännande och det är inte uppenbart vad som kommer hända trots att boken innehåller den klassiska ”tjejen dras till två olika killar”, fast i den här boken dras huvudkaraktären till och med till tre olika killar. Innehåller en bra blandning av romantik, fantasy och spänning. Jag ser verkligen fram emot att bok nr 2 ska komma ut.

 

Betyg:

5 av 5

 

Finns att köpa: Bokus, Adlibris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s