Rosornas krig av Philippa Gregory

Den vita drottningen, Den röda drottningen, Den blå hertiginnan av Philippa Gregory

Namnlös

Samma historia tre gånger

Beskrivning från Bokus:
”Rosornas krig är en serie inbördeskrig som utspelade sig i England under åren 1455 till 1485 mellan släkterna Lancaster (med en röd ros i vapenskölden) och York (med en vit ros i vapenskölden).
I Den vita drottningen får vi följa en kvinna som slåss för att överleva och för att få makt, mitt under ett brinnande krig.
I Den röda drottningen får vi följa Margaret Beaufort – den röda drottningen.
I Den blå hertiginnan får vi följa Jacquetta Saint-Pol, kvinnan som under de engelska inbördeskrigen på 1400-talet säkrade tronen för huset York och var mor till flickan som skulle komma att bli Den vita drottningen.”

 

Recension:
Philippa Gregory är alltid bra på att beskriva historiska händelser på ett intressant sätt. Böckerna är ett bra sätt att få lära sig lite mer om Englands historia utan att behöva läsa i en historiebok. Dock kan jag inte säga att jag är överdrivet förtjust i den här serien. Dels för att det blir väldigt många namn, platser och släkter att hålla reda på, men framförallt för att böckerna är skrivna så att det är i stort sätt samma historia som berättas i alla tre böckerna. Vilket innebär att när du har läst första boken vet du i stora drag redan vad som kommer hända i bok två och tre. Detta tycker jag gör att spänningen försvinner helt.

 

Betyg:
2,5 av 5

 

Finns att köpa: Bokus, Adlibris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s