Maze runner: I dödens labyrint av James Dashner

AdlibrisMaze runner: I dödens labyrint av James Dashner

maze-runner-i-dodens-labyrint_56c7053e2a6b2273e5f7bb35

Blandning av huvudbry och nagelbitande

Beskrivning från Bokus:

När Thomas vaknar upp i en hiss minns han ingenting, bara sitt eget namn. När hissdörrarna öppnas möter Thomas en stor grupp tonårskillar, som liksom han själv har fått sina minnen raderade. De är inlåsta i ett stort område som omges av höga stenmurar.

Allt de vet är att dörrarna till en enorm labyrint som omger dem öppnas varje morgon, och varje kväll stängs de. Labyrinten myllrar av dödliga faror, och väggarna i den flyttas dessutom varje natt.
På något sätt måste de försöka hitta ut, men hur?

Då händer något oväntat – Teresa skickas dit. Hon är den första tjejen någonsin som kommit. Det verkar som om hon och Thomas känner varandra sedan tidigare. Vad betyder det? Kan hon vara till hjälp när de ska försöka ta sig därifrån levande? Och vem vet vilka svar som väntar där ute.

Recension:
Spännande bok som blandar mysterier och spänning och som har en bra twist. Att följa ungdomarna i deras försök till att lösa mysteriet med labyrinten samtidigt som de motarbetas av varelserna i labyrinten höll mig definitivt på halster genom hela boken. Även intressant att läsa en bok som har en manlig ungdom som huvudkaraktär då jag oftare läser ungdomsböcker med en kvinnlig huvudkaraktär. Dock anser jag att boken hade blivit mer nyanserad om det hade varit fler kvinnor med istället för en grupp med enbart killar. Jag upplevde att boken ibland var skriven på ett lite barnsligt sätt, dock beror detta troligtvis på att jag är 24 år och att boken riktar sig till ungdomar.

 

Betyg:
3,5 av 5

 

Finns att köpa: Bokus, Adlibris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s